Stadion Galgenwaard

Stadion Galgenwaard

Stadion Galgenwaard. Een begrip in het Nederlandse voetbal. Een naam die klinkt als een klok, ver buiten de Utrechtse stadsgrenzen. ‘De Galg’: geliefd bij Utrechters, gevreesd door tegenstanders. Zij weten: daar, aan het Herculesplein, daar kan het spoken. Daar krijgen we geen grasspriet cadeau; nooit!

Anno 2018 biedt Stadion Galgenwaard plaats aan 23.750 toeschouwers. De Utrechtse voetbaltempel heeft vier tribunes: Noordtribune, Zuidtribune, Bunnikside en Cityside. De Noordtribune is de hoofdtribune. Op de Bunnikside verzamelt doorgaans de meest fanatieke aanhang van de club zich, terwijl de Cityside juist te boek staat als de gezinstribune. Daar bevindt zich ook het gastenvak.

Bereikbaarheid

Hoe kom ik bij stadion Galgenwaard met het openbaar vervoer?

U kunt gebruik maken van de tram aan de centrumzijde van het centraal station in Utrecht. Als u met de trein bent gekomen is het vanaf Utrecht centraal 100 meter lopen naar de tramhalte. De tram rijdt om de vijf minuten en het is vanaf de tramhalte 11 minuten naar het stadion.

Aangekomen bij de tramhalte: Halte CS Centrumzijde,  Utrecht pakt u tram 20, 21 of 22. Kijk voor de actuele tijden en vanaf welk spoor de juiste tram vertrekt in de 9292 app, deze zal u precies vertellen waar u moet instappen en wanneer u moet uitstappen. Aangekomen op Halte Stadion Galgenwaard, Utrecht is het nog 100 meter lopen naar het stadion.

Wij adviseren u om met het openbaar vervoer naar stadion Galgenwaard te komen. Komt u met de auto vul dan op de navigatie het volgende in: Herculesplein 241, 3584 AA Utrecht.

Waar kan ik parkeren? (Parkeren is voor eigen rekening)

Gedurende het evenement geldt een strikt parkeerbeleid rondom Stadion Galgenwaard. Parkeren in de woonwijken rondom het stadion, op de Mytylweg en op de parkeerplaats van SV Kampong aan de Laan van Maarschalkerweerd is verboden.

Parkeren in de parkeergarage Q-Park Galgenwaard (P3)

Wilt u dichtbij het stadion parkeren, dan is dit zo lang er beschikbaarheid is, mogelijk in de P3 garage Q-Park Galgenwaard onder het Conclusion-gebouw aan de westzijde van Stadion Galgenwaard (nabij de Cityside). Wilt u hier gebruik van maken? Dan is het mogelijk om losse e-parkeertickets aan te schaffen. Deze parkeertickets zijn ook van te voren aan te schaffen op de Q-Park website.

Vanuit richting Den Haag/Rotterdam

U volgt de A12 richting Utrecht. Vervolgens volgt u de borden Arnhem/Ring Zuid. Vervolgens neemt u de afslag Lunetten-Houten (afrit 18). De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Vervolgens volgt u de borden naar Galgenwaard P-3 (onder het Conclusion gebouw).

Vanuit richting Amsterdam

U volgt de A2 tot knooppunt Oudenrijn. Vervolgens volgt u de borden A12 – richting Arnhem/Ring Zuid. Vervolgens neemt u de afslag Lunetten-Houten. De rotonde nemen, richting Lunetten. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Vervolgens volg je de borden naar Galgenwaard P-3 (onder het Conclusion gebouw).

Vanuit richting Arnhem

Bij knooppunt Lunetten richting Utrecht/Nieuwegein aanhouden. Vervolgens richting Utrecht-Oost/Rijnsweerd/Lunetten volgen. Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. Je neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Vervolgens volgt u de borden naar Galgenwaard P-3 (onder het Conclusion gebouw).

Vanuit de richting Breda

U volgt de A27 tot knooppunt Lunetten. U neemt de afrit Centrum/Jaarbeurs (A12), na de afslag voegt u op de A12 in, hierna neemt u direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Vervolgens volgt u de borden naar Galgenwaard P-3 (onder het Conclusion gebouw).

Vanuit de richting Hilversum/Amersfoort

Bij knooppunt Rijnsweerd de A27 blijven volgen richting Den Haag A12 (Centrum/Jaarbeurs), na de afslag voegt u op de A12 in, hierna neemt u direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Vervolgens volgt u de borden naar Galgenwaard P-3 (onder het Conclusion gebouw).