FC Utrecht

Partner Info

FC Utrecht

Herculesplein 241

3584 AA Utrecht

Netherlands

FC Utrecht

FC Utrecht is een professionele voetbalclub in het hart van Nederland die hun thuiswedstrijden spelen in Stadion De Galgenwaard. De club ontstond in 1970 uit een fusie tussen de lokale clubs DOS, Elinkwijk en Velox. Sinds haar geboorte heeft FC Utrecht altijd deelgenomen aan de hoogste Nederlandse voetbaldivisie, de Eredivisie. De club heeft vier binnenlandse trofeeën gewonnen: drie keer werden ze bekerwinnaar (1985, 2003 en 2004) en één keer veroverden ze de Nederlandse Supercup, de Johan Cruijff Schaal (2004).

Naast hun sportieve resultaten richt FC Utrecht zich ook op hun uitgangspunten voor de activiteiten van de club. FC Utrecht is ervan overtuigd dat zij als club in het hart van Nederland kunnen bijdragen aan een vitalere stad Utrecht, omdat de club midden in de samenleving staat. Ze zijn oprecht betrokken bij het welzijn van mensen en leggen verbindingen in en tussen wijken, steden en regio’s. Dit doen ze door Utrechters, de inwoners van Utrecht, te inspireren en te stimuleren om in beweging te komen.

For whom do you shine a light? ©FC Utrecht

Stichting FC Utrecht

De stichting FC Utrecht Maatschappelijk organiseert in samenwerking met FC Utrecht en andere maatschappelijke partners diverse activiteiten ten behoeve van een inclusieve samenleving. Vanuit de overtuiging: hart voor voetbal, hart voor de provincie en hart voor elkaar, wil FC Utrecht de harten van onze supporters, de stad en de provincie veroveren. FC Utrecht speelt daarin een verbindende, enthousiasmerende en inspirerende rol. Met hun maatschappelijke betrokkenheid willen zij de kans grijpen om direct bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van inwoners van de provincie Utrecht en mee te bouwen aan de meest vitale regio van Nederland.

Kernwaarden

FC Utrecht heeft de ambitie en voelt de noodzaak om bij te dragen aan een fitter Utrecht. Dit proberen zij te bereiken door te werken vanuit de principes van hun kernwaarden. Dit betekent dat ze altijd met hun hart werken en elkaar dienen, met behulp van elkaar. En door altijd een stapje extra te zetten, zodat ze de mensen in hun hart kunnen verrassen en bereiken. Met als doel zoveel mogelijk Utrechters te inspireren en te ontroeren.

Kernkwaliteiten

Ze geloven dat ze door optimaal gebruik te maken van hun kwaliteiten het verschil kunnen maken. Als FC Utrecht wil de club mensen en organisaties in de omgeving inspireren, motiveren en verbinden. Dit doen zij door actief te zijn en het voortouw te nemen, gebruikmakend van hun kennis en ervaring op het gebied van voetbal en gezondheid.

Doelstellingen

De doelstelling van de stichting FC Utrecht Maatschappelijk is het bevorderen van een inclusieve samenleving. Met al haar activiteiten – in het stadion, in de wijken en bij de clubs – bouwt de club aan een FC Utrecht Community. Een gemeenschap van mensen met een gedeelde liefde voor voetbal en voor de club, die bereid zijn iets voor anderen te doen.