Eerste panel bekend: Willem Vissers, Sjoerd Mossou en Pepijn Keppel

12 September 2023

Eerste panel bekend: Willem Vissers, Sjoerd Mossou en Pepijn Keppel

Het eerste plenaire panel dat we aankondigen, bestaat uit drie vooraanstaande journalisten waarmee we gaan praten over de rol van de media in relatie tot voetbal. Media en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, soms als vrienden en soms als tegenstanders. Hoe kijken zij naar de invloed en verantwoordelijkheid binnen dit verband? Wat vinden ze van de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor en door de clubs? En hoe wordt er gekeken naar maatschappelijke projecten, wanneer zijn de verhalen hierachter ‘nieuwswaardig’?

Willem Vissers is een Nederlandse sportjournalist en auteur. Vissers is voornamelijk bekend om zijn verslaggeving over voetbal namens de Volkskrant, waar hij sinds 1997 werkt. In 2015 vervulde Vissers de functie van chef-sport bij de Volkskrant en was hij tevens regelmatig te gast als voetbalanalist bij NOS Studio Voetbal.

Pepijn Keppel is schrijver, freelance journalist en columnist voor onder meer De Groene Amsterdammer en Trouw. Hij verschijnt regelmatig in de media om te spreken over kwesties met betrekking tot LHBTIQ+-acceptatie in de sport en milieu- en klimaatproblematiek.

Sjoerd Mossou is een Nederlandse voetbaljournalist, columnist en auteur. Mossou is sinds 2004 verbonden aan het Algemeen Dagblad en is een bekend gezicht in sportgerelateerde radio- en televisieprogramma’s. In 2011 ontving hij de Hard Gras-prijs voor de beste sportjournalistieke productie voor zijn columns, en een jaar later won hij de publieksprijs van de Nico Scheepmaker Beker voor zijn boek “Avondje NAC: Een Liefdesverklaring,” dat werd uitgeroepen tot het beste sportboek van 2012.