Terugblik Meer dan voetbal congres 2023

10 October 2023

Terugblik Meer dan voetbal congres 2023

Terwijl iedereen nog aan het genieten is van hapjes en drankjes, kunnen we al terugkijken op een inspirerende dag. Het evenement, dat een dag vol kennisuitwisseling en netwerkmogelijkheden op het programma had, maakte zijn verwachtingen waar. Laten we de hoogtepunten van deze tweede editie van het #Meerdanvoetbal congres in De Galgenwaard, te Utrecht nog eens op een rijtje zetten:

Opening:
De dag begon met een energieke opening, gepresenteerd door niemand minder dan Rivkah op het Veld. Daarna gaf Jan-Willem van de Roest uitleg over het impactrapport van de Eredivisie. Gevolgd door onze CEO Hubert Rovers, die dieper inging op het belang van ESG in Europa.

“ESG was vroeger een ‘leuk ding om te hebben’, maar de afgelopen jaren is het een ‘musthave’ geworden.”

Hubert Rovers, CEO EFDN

#Morethanfootball Fund :
Een van de meest heugelijke momenten van de dag was de uitreiking van de #Morethanfootball Fund cheques. Twaalf Nederlandse clubs kregen een cheque uitgereikt. De cheques varieerden van 2.500 euro tot maar liefst 10.000 euro. Speciale dank aan Unibet voor het mede-mogelijk maken hiervan.

Break-out Sessies:
Tijdens de break-out sessies kregen deelnemers de kans om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen zoals vitaliteit, jonge dementie, duurzaamheid en nog veel meer.

Sprekers:
Inspirerende sprekers zoals Mohammed Mohandis, Seán McCabe, Marieke Maas, Niels Meijer, Elmer Burke, Ard van Peppen en vele anderen deelden hun expertise en ervaringen op een boeiende manier. Buiten hun presentaties was er ook voldoende ruimte voor vragen en interactie met het publiek.

Het begin van een traditie:
Jan de Jong, directeur Eredivisie CV, liet er geen twijfel over bestaan dat er een sterke wens is voor een vervolg op dit evenement. Wat ons betreft komen we volgend jaar inderdaad weer bij elkaar voor nog meer inspiratie en kennisdeling over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van MVO.

Panels:
We sloten de dag af met twee panels. Eerst bespraken Siem De Jong, Sari van Veenendaal en Bram Van Polen hun rol als voetballer in het maken van een maatschappelijke impact. Na het optreden met de (ex-)spelers gingen we verder met het mediapanel. Rivkah vroeg Sjoerd Mossou, Willem Vissers en Pepijn Keppel over hoe de journalistiek door de jaren heen is veranderd en over hun verantwoordelijkheden met betrekking tot hun berichtgeving in de media.

‘’Voetbal is iets dat absoluut niet belangrijk is, maar toch vinden heel veel mensen voetbal het belangrijkste wat er is.”

Sjoerd Mossou, Algemeen Dagblad

Al met al was de tweede #Meerdanvoetbal congres in Utrecht een groot succes. We kijken uit naar wat het volgende jaar zal brengen en kunnen niet wachten om elkaar binnenkort weer in Athene te ontmoeten tijdens de EFDN Making Football Matter Conference (13-15 november)!