Tweede panel bekend: Sari van Veenendaal, Siem de Jong en Bram van Polen

5 October 2023

Tweede panel bekend: Sari van Veenendaal, Siem de Jong en Bram van Polen

Het tweede plenaire panel dat we mogen aankondigen, bestaat uit drie (ex-)voetbal(st)ers waarmee we gaan praten over de kracht van spelers als rolmodel. Sporters hebben voor velen, zeker voor kinderen, een voorbeeldfunctie. Kinderen kijken naar hen op en gedragen zich het liefst zo veel mogelijk als hun favoriete voetballer en/of voetbalster. Hoe kijken zij naar de invloed en verantwoordelijkheid die zijn hebben als speler? Hoe gaan ze daar zelf mee om?

Sari van Veenendaal is een Nederlands voormalig voetbalster. Ze heeft in haar carrière het doel verdedigd van o.a. Arsenal, Atlético Madrid en PSV. Van Veenendaal debuteerde in 2011 in het Nederlands vrouwenvoetbalelftal, waar zij het EK van 2017 won en twee jaar later ook nog de finale behaalde op het WK. In juli 2022 beëindigde ze haar actieve voetbalcarrière, waarna de KNVB haar in juni 2023 aantrok als adviseur vrouwenvoetbal.

Siem de Jong is een voormalig voetballer, aan het einde van vorig seizoen speelde hij zijn laatste wedstrijd als betaald voetballer voor De Graafschap. Verder speelde De Jong o.a. voor clubs als AFC Ajax, PSV, Newcastle United en Sydney FC, samen met een handvol interlands bij het Nederlands elftal. Naast zijn voetbalcarrière is Siem ook druk als ondernemer en als host van de podcast ‘Football is Life’.

Bram van Polen is de enige actieve profvoetballer van dit panel. Van Polen speelde bijna zijn gehele carrière voor PEC Zwolle en is met 430 officiële wedstrijden de recordhouder bij de club. Bram van Polen staat bekend om zijn enthousiasme en maatschappelijke betrokkenheid. Zo verlengde hij vóór de zomer zijn contract bij PEC Zwolle en liet hierin een clausule opnemen die ervoor zorgde dat alle supporters een gratis biertje ontvingen bij de eerstvolgende thuiswedstrijd.